Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı

Kastamonu ilimiz Karadeniz bölgesinde yer alan, yaklaşık 135 000 nüfusa sahip butik bir Karadeniz ÅŸehridir. Kastamonu’da askerlik yapmak bir çok bölgede askerlik yapmaktan daha rahattır. Kışla düzenlidir, kışlada verilen eÄŸitim düzenlidir, komutanlar iÅŸlerini son derece iyi bilen iyi eÄŸitim görmüş kiÅŸilerdir. Kastamonu’da bulunan kışla diÄŸer kışlalara göre daha bakımlıdır. Yeme, içme barınma sorunu yaÅŸamazsınız…

Kastamonu ilene gelecek olursak o noktada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki yemek kültürü bu ilde çok gelişmiştir. Özellikle büryan kebabı yemeden bu şehirden ayrılmayın. Çekme helvası ve mıhlaması bu ilin en ünlü yemekleridir. Tarihi olarak da çok zengin bir şehirdir Kastamonu. Eski uygarlıklara ait bir çok tarihi kalıntı bu ilimizde bulunmaktadır. Bu şehirde ve ilçelerinde görülecek gezilecek bir çok yer bulunmaktadır. Kastamonu Ilgaz Dağları ve Küre Dağlarının eteğine kurulmuş bir şehirdir. Kastamonu Kalesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, El Sanatları Atölyesi şehirde gezilmesi ve görülmesi gereken mekanların başında gelmektedir.

5. Jandarma EÄŸitim Alay Komutanlığı’na Ulaşım İmkanları

Karadeniz ÅŸehirleri genel olarak daÄŸlık ve engebeli arazi üzerine kurulmuÅŸtur. Kastamonu da bundan nasibini almış ve ulaşım aÄŸları çok geliÅŸememiÅŸtir. Åžehre ulaÅŸmanın en kolay yolu kara yolu ile seyahat etmektir. Özel aracınızla yada ÅŸehirler arası otobüslerle bu ÅŸehre ulaÅŸmanız mümkündür. Bir çok ÅŸehirden bu ÅŸehre doÄŸrudan ve aktarma yapmadan giden araç yoktur. Uzak mesafeden gelen kiÅŸilerin Ankara AÅžTİ’de aktarma yaparak bu ÅŸehre ulaÅŸmaları mümkündür. DoÄŸrudan otobüs olan yerlerde doÄŸrudan otobüsle ÅŸehre gelebilirsiniz. Otobüsle ÅŸehre ulaÅŸan kiÅŸiler halk otobüsleri, taksiler, Gölköy, Emirler ve Åžeker köylerine giden minibüslere binerek

Şehirlerarası otobüsle ulaşım sağlayan aileler, erler ve erbaşlar; halk otobüsleri, taksiler ve Gölköy, Emirler, Şeker köyleri minibüsleri ile komutanlığa ulaşabilir. Özel araç sahipleri ise, Daday İlçesi kara yolunu ve komutanlık tabelasını takip ederek birliğe ulaşabilirler.

Sosyal İmkanlar ve Olanaklar

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı kışlası sosyal imkanlar bakımından bir çok kışlanın bir tık ilerisindedir. Kışla içerisinde halı saha, spor salonu, İnternet kafe, 9 adet kantin ve 1 adet merkez kantin, kütüphane ve gazino bulunmaktadır. Kışlada zaten pek fazla boş zamanınız olmaz. Boş zamanlarınızda da bu tür sosyal imkanlarla kafa dağıtabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak sağlık sorunlarınızı çözmek için kışlada muayene merkezi ve rehberlik ve danışma merkezi vardır. Askerlerin tamamı bu merkezden ücretsiz olarak faydalanabilir. Askerlerin haftada bir gün olmak üzere çarşı izinleri vardır. Kışlada bulunan askerlerin yarısı cumartesi yarısı ise pazar günü çarşı iznine çıkarılır. Çarşı izni sabah saat 8 gibi başlar saat 5 gibi biter.

Yanıma Ne Almalıyım ve Ne Almamalıyım?

Askere giderken kiÅŸilerin en çok sorun yaÅŸadığı konuların başında yanına hangi malzemeleri alıp hangi malzemeleri almayacakları konusudur. Öncelikle ÅŸunu bilmelisiniz ki istisnalar hariç acemilik dönemi boyunca hiç bir askeri birlikte çarşı izni verilmez. Acemilik dönemi askere alışma dönemidir ve sizin çarşıya çıkıp askeri psikolojiden uzaklaÅŸmanız istenmez. Acemilik dönemi boyunca mümkün olduÄŸunca uzun süre kışlada kalmanız ve askeri düzene uyum saÄŸlamanız ve düzene alışmanız beklenir. İkinci konu ise kışla içerisinde kesinlikle sivil kıyafetlerinizle gezmenize izin vermezler. Peki bu bilgiler ışığında deÄŸerlendirirsek bu ÅŸu anlama gelmektedir: Askere giderken yanınıza çok fazla sivil eÅŸya almanıza gerek yoktur. Acemilik boyunca neredeyse hiç bir zaman sivil kıyafetler giyemezsiniz. BoÅŸ yere yanınıza bir sürü kıyafet almanıza gerek yoktur.Usta birliÄŸinizde ise genel olarak olaÄŸanüstü bir durum yoksa haftada bir çarşı izniniz olur. Ülkede geliÅŸen durumlara göre bu izin iki ayda bire kadar düşürülebilir. Yani usta birliÄŸinizde de çok fazla sivil kıyafete ihtiyaç duymayacaksınız…Bu nedenle yanınıza fazla eÅŸya almamanız tavsiye edilir.

Kışla içerisinde giyeceğiniz kıyafetler birliğe teslim olduğunuzda size set halinde bir bavul içerisinde teslim edilir. Birlikte size parka, bot, kemer, askeri gömlek gibi giyecek malzemeler verilir. Bir çok kışlada çorap, eldiven, eşofman takımı, spor ayakkabı, atlet, don, kirli elbise selesi, temiz elbise selesi, havlu, içlik, diş macunu ve fırçası gibi malzemeler de size verilir. Yani askerlikte sizin yanınıza almanız gereken çok fazla şey yoktur. Birliğiniz sizin ihtiyaç duyacağınız temel malzemeleri size verecektir. Askere gitmeden askerlikle ilgili malzeme de almayınız çünkü her birlikte farklı renk (haki rengin değişik tonları) kullanılmaktadır. Havacılar, karacılar, denizciler farklı farklı atlet ve benzeri malzeme kullanmaktadır. O nedenle önce birliğe gidip daha sonra ihtiyacınıza göre malzeme almanız faydanıza olacaktır.

Kışla içerisinde bir çok yerde kantin bulunmakta ve bir adette merkez kantin adı verilen büyük bir kantin yer almaktadır. Bu kantinlerde çok uygun fiyatlarla ÅŸampuandan sabuna, iÄŸneden ipliÄŸe, bisküviden çikolataya ve sigaraya kadar bir çok malzemeyi temin edebilirsiniz. O nedenle kışlaya gitmeden bir sürü malzeme almanıza gerek yok. Bir sürü eÅŸya alıp bunlar kışla kıyafetlerine uymadığı için hiç kullanamayan bir çok asker var. Yanınıza en temel eÅŸyalarınız dışında pek bir eÅŸya almayın…

Birde yanınıza almamanız gereken malzemeler var. Bu malzemeler genel olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yasaklanmış ve kışlaya girmesi engellenmiÅŸtir. Kışlaya cep telefonu, fotoÄŸraf makinesi, yemek, çakı, silah, uyuÅŸturucu madde, ilaç (ilaç doktor tarafından verilmiÅŸ olsa dahi içeri girmesine izin verilmez)…Bu maddelerde yer alan eÅŸyaları yanınızda getirmemeniz önerilir. Bu maddeleri yanınızda getirirseniz birliÄŸe girerken aramada bu maddelere el konulur ve siz baÅŸka birliÄŸe gönderilene yada terhis olana kadar mu maddeler size teslim edilmez. O nedenle bu malzemeleri yanınızda getirmemeniz önerilir…

Usta BirliÄŸim Neresi Olacak?

Burada eğitim gören askerler ihtiyaca göre ülkenin değişik bölgelerinde görevlendirilirler. Burada eğitim gören şu ile gider diye bir genelleme yoktur.

5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kastamonu İletişim Bilgileri:

Posta Adresi: 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı … Tabur Komutanlığı … Bölük Komutanlığı / Kastamonu

Birlik İrtibat Telefonları: 5. Jandarma E. A. K. :  0 366 215 24 62 – 67     –      Alo Mehmetçik Hattı: 0 366 215 13 47

 

Tüm askerlerimize hayırlı teskereler diliyoruz.

Subscribe
Bildir
Adınızı ve Soyadınızı Giriniz
E-mail adresi girmeniz zorunludur
2 Yorum Yapıldı
Inline Feedbacks
View all comments

ikizlerin biri şuanda yedek subay öğretmen 31/07/2018 tehris olacak diğer ikizi de ocak 25 de yeri belli oldu acemi birliği kastamonu usta birliği hakkari jandarma ikiside öğretmen yedek subay öğretmen olan doğuda görev yapıyor kardeşlerden biri asker olduğu için diğerini kasım a kadar tehir ettirdik kardeş doğuda asker olduğu için diğer kardeşin usta birliğini batıya aldırabilir mi birde kardeşin askerlik tehiri yapıldığı için kasımda yine aynı yer mi çıkar yoksa değişir mi

Başa dön tuşu