369. Kısa Dönem Askerlik ve Yedek Subay Askerlik Yeri Sorgulama
2017 Kasım celp döneminde Kısa Dönem Er ve Yedek Subay (asteğmen) olarak silah altına alınacak yükümlüler için Milli Savunma Bakanlığı aşağıda yer alan duyuruyu yaptı. Duyuru metninde yer alan ifadelere göre Kasım 2017 Celp Dönemi kısa dönem er ve yedek subay askerlik yapacakların askerlik yerleri 20 Ekim 2017 tarihinde açıklanacaktır. Saat olarak daha önceki yıllarda genelde 10:30‘da açıklanıyordu. Bu yıl da açıklamanın 10:30’da yapılacağı düşünülüyor. Aşağıda yer alan duyuru metnini dikkatlice okumanızı öneririz. Kafanıza takılan soruları yorum bölümünden bize iletirseniz hızlı bir şekilde cevap alabilirsiniz. Bugün askerlik yapacağınız yerler ve askeri sınıflarınız (er yada asteğmen) kesin olarak belli olacaktır.
Kasım 2017 celbinde silah altına alınacak yedek subay aday adaylarına ait TRT duyurusu;
1) Kasım 2017 er celp döneminde silâh altına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.
2) Kasım 2017 er celp döneminde;
A) 1997 doğumlu ve bunlarla işleme tabi er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi kasım 2017 olanlar,
B) Celp dönemi kasım 2017 olmadığı halde, kasım 2017 celp döneminde silâh altına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulunanlar,
C) yasal nedenlerle askere sevkleri tehir edilenlerden sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden kasım 2017 er celp döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.
3) Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silah altına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 13 ekim 2017 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.
4) Kasım 2017 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:
A) Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;
(1) Askerlik şubelerinden 13 ekim – 01 kasım 2017,
(2) e-devlet üzerinden 13-26 ekim 2017 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.
B) İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;
(1) askerlik şubelerinden 01-15 aralık 2017,
(2) e-devlet üzerinden 01-11 aralık 2017 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.
C) Yükümlüler birinci grup için; e-devlet üzerinden 13-26 ekim 2017 (dahil), askerlik şubelerinden 13 ekim – 01 kasım 2017 dahil, ikinci grup için; e-devlet üzerinden 01-11 aralık 2017 dahil, askerlik şubelerinden ise 01-15 aralık 2017 (dahil) tarihleri arasında yaptırabileceklerdir. sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle ptt iş yerlerinden veya ptt kart ile ptt matiklerden alabileceklerdir.
5) Kasım 2017 er celbi 1’inci grupta sevke tabi olanlardan 01 kasım 2017 dahil, 2’nci grupta sevke tabi olanlardan 15 aralık 2017 dahil, 02 ocak 2018 tarihinde sevke tabi olanlardan aynı gün sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 89’uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.
6) 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 45’inci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir
369. Kısa Dönem Askerlik Yeri Açıklandı mı?
Kasım celp döneminde askere gidecek olan kısa dönem erlerin askerlik yerleri 20 Ekim 2017 tarihinde saat 10:30’da açıklanacaktır. Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmıştır. Yerler bugün kesin olarak açıklanacaktır. 13 Ekim 2017 de açıklanan 97/4 uzun dönem askerlerin askerlik yerleridir. 20 ekim 2017’de ise kısa dönem er ve yedek subay askerlerin yerleri açıklanacaktır.
369. Yedek Subay Askerlik Yeri Açıklandı mı?
Kasım celp döneminde askere gidecek olan yedek subayların askerlik yapacakları yerler 20 Ekim 2017 tarihinde saat 10:30’da açıklanacaktır. Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmıştır. Yerler bugün kesin olarak açıklanacaktır. 13 Ekim 2017 de açıklanan 97/4 uzun dönem askerlerin askerlik yerleridir. 29 ekim 2017’de ise kısa dönem er ve yedek subay askerlerin yerleri açıklanacaktır.
Bu Duyuru Ne Anlama Geliyor?
Yukarıdaki açıklamadan şu anlaşılmalıdır.369. Kısa Dönem Askerlik ve Yedek Subay Askerlik yapacak kişilerin askerlik yapacakları yerler 20 ekim 2017 tarihinde açıklanacaktır. İlgi kişiler 20 ekimden itibaren askere sevk belgelerini (sülüs kağıtlarını) www.turkiye.gov.tr üzerinden yada askerlik şubsinden temin edebilirler.
Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenebilirim?
Askerlik yerinizi 20 ekim 2017 tarihlerinden itibaren www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yada askerlik şubelerinden öğrenebilir ve askere sevk belgenizi alabilirsiniz. Askere sevk belgenizi almadan askeri birliğinize gitmeyiniz. Bu belgeyi almanız son derece önemli.
Edevlet.gov.tr Sitesine Nasıl Giriş Yapabilirim?
Edevlet üzerinden askerlik yerinizi öğrenebilmek için siteye giriş yapmanız gerekmektedir. PTT şubelerinden aldığınız TC numaranız ve Şifreniz ile, internet bankacılığı kullanıyorsanız internet bankacılığı ile, e-imza kullanıyorsanız eimza ile sisteme girmeniz mümkündür. Sisteme girmeden internet üzerinden askerlik yeri öğrenmeniz mümkün değildir. Askerlik şubesine gidip öğrenmeniz gerekebilir. Siteye girmek için en kolay yol PTT şubesine gidip bir şifre almaktır. PTT’nin size özel olarak verdiği şifre ile edevlet.gov.tr’ye giriş yapıp askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.
Yedek Subayların Yerleri Ne Zaman Belli Olacak?
20 Ekim 2017 tarihinde hem kısa dönem erlerin (6 ay er) hem de uzun dönem asteğmenlerin (yedek subayların) yerleri belli olacak.
Celp Grubu A ve B Ne Demek
Şu linkte yer alan yazımızı okursanız konuya ilişkin çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz. https://www.askerlik.org/index.php/2017/08/09/celp-grubu-a-ve-b-ne-demek/ Öncelikle belirtelim ki askere Celp Grubu A yada Celp Grubu B olarak gitmek sizin elinizde olan bir şey değildir. Askerlik yeriniz ve askerlik statünüz belirlenirken sistem bilgisayar üzerinde otomatik olarak celp grubu a yada celp grubu b olduğunuza da karar vermektedir. Celp grubu a ve celp grubu b arasındaki tek fark celp grubu a’lar celp grubu b’lerden 1,5 ay erken askere giderler ve diğer bir ifade ile celp grubu a’lar normal celp döneminde askere giderler fakat celp grubu b’ler a’ların gittiği celp döneminden 1,5 ay sonra askere giderler. Bunun dışında iki grup arasında hiç bir fark yoktur. B grubu askere 1,5 ay geç gider ve 1,5 ay geç terhis olur. A grubu ise normal döneminde askere gider ve normal dönemde askerden terhis olur. Her iki grup da aynı süre askerlik yapar…
Grup A’lar kasım ayının başında Grup B’ler ise aralık ayının ortasında askere giderler.
Hangi Adresten Öğreneceğim Askerlik Yerimi?
https://www.turkiye.gov.tr/yedek-subay-siniflandirma-sonucu?asama=1
https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi
Bu iki adresten öğrenebilirsiniz.
Burak Bey;
Kısa dönem er ve yedek subay askerlerin askerlik yerleri 20 ekimde açıklanacak. Askere başlama zamanınız da kasım başında (2-3 kasım) gibi yapılacak. Sülüs kağıdınızı aldığınızda hangi tarihte ve saat kaçta birliğe teslim olacağınız net bir şekilde yazar. Oradan öğrenebilirsiniz. 20 Ekimde netleşir durumunuz.
KOLAY GELSİN BEN AÇIK ÖĞRETİM KAMU YÖNETİMİ MEZUNUYUM VE UZUN DÖNEM ASTEĞMEN LİK İSTEDİM KOMANDA OLMAK İSTİYORMUSUNUZ DEDİLER EVET DEDİM, ASTEĞMEN OLARAK ALMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİYORLAR ACABA YOKSA TAMAMEN ŞANS MI ?
Öncelikle merhabalar, kasım 2017 kısa dönem veya yedek subay adayıyım. 13 ekimde açıkladıklarında askerlik şubesindeydim ve bana kısa dönemlerin 25 ekimde açıklanacağını söylediler. Kısa dönemlerin birliklere katılma tarihi ne olacak 25 ekimde açıklandığı düşünürsek?
Mehmet Bey;
kısa dönem er (6 ay), yedek subaylar ve 12 ay erler aynı tarihte birliklere teslim oluyor. Fakat bu kişilerin acemi birliği farklı olduğu için siz uzun dönemleri acemi birliğinde kolay kolay göremezsiniz. Uzun dönemler de sizi göremez. Kısa dönem, asteğmen ve uzun dönemlerin acemi birlikleri farklı farklı birliklerde yapılıyor. Sülüs kağıdınızda teslim olmanız tarih ve saat yazar.
Merhaba.
Kısa dönem ya da asteğmen olarak askerlik yapacak kişilerle, uzun dönem askerlik yapacak kişiler birliğe aynı tarihte mi teslim oluyor ? Yoksa daha geç açıklandığı için biraz daha geç mi teslim olacaklar ? Şimdiden teşekkürler
İbrahim Bey;
Grup numarasına göre celp dönemi demek sizin tecil bozdurmadan önceki durumda hangi celp döneminde askere gideceğinizi gösteren bir bilgidir. Celp dönemi yazan ise sizin ne zaman askere gideceğinizi gösterir. Siz Kasım 2017 celp döneminde askere ya kısa dönem er (6 ay er) ya da yedek subay (12 ay asteğmen/ yedek subay) olarak gideceksiniz. Askerlik yeriniz 20 ekimde belli olur. Şimdiden hayırlı tezkereler dilerim. Kasım celp döneminde askersiniz büyük bir aksilik olmaz ise.
merhaba ;
25 temmuz 2017 de tecili bozdum. askelik durum kagidi verdiler.kagitta yd.sb.adayi ve
celp donemi:kasim 2017
grup numarasina gore celp donemi:2017/07 (mayis 2018)
yaziyor.askerligimi ne zaman yapiyorum? grup numarasina gore celp donemi nedir?
Abdullah Bey;
Kısa dönem er (6 ay er) ve yedek subaylık (asteğmen) sınıflandırma ve askerlik yeri açıklaması 20 ekimde açıklanacak. O nedenle şu anda http://www.turkiye.gov.tr üzerinde herkese böyle yazıyor. 20 ekimde yeriniz ve sınıfınız (yani er mi oldunuz yoksa yedek subay mı) belli olacak. O zaman bu ifade gidecek ve orada askerlik yeriniz ve askeri sınıfınız (topçu, tankçı, jandarma, yedek subay) yazacak. Şu an böyle yazıyor olması normal…
Hocam ben yedek Subay adayıyım uzun döneme de evet dedim. Muayene olduğum zaman Askerlik şubesinden 15 Ekim’de birliğimin belli olacağını söylediler ancak e devlet e giriyorum. Yedek subay sınıflandırma sonucuna tıklıyorum ‘’Asal sevk başvurusu bitmiştir’’ gibi bir hata alıyorum bu ne anlama geliyor?
Soru ve görüşlerinizi bize yazabilirsiniz. Sorularınız en kısa sürede site yönetimi tarafından cevaplanacaktır.